KOMMENTAR

Forskere som ikke tåler uenighet har forlatt vitenskapen

En kronikk publisert i Stavanger Aftenblad fremviser at noen forskere ved landets ledende vitenskapelige institusjoner har forlatt vitenskapen til fordel for et nyreligiøst syn på klima.

Publisert Sist oppdatert

I en kronikk publisert hos Stavanger Aftenblad går et knippe forskere tilknyttet Universitet i Stavanger til angrep på universitets rektor Klaus Mohn for å ha deltatt på et arrangement i regi av Klimarealistene. I tillegg kritiserer de at den danske forskeren Bjørn Lomborg nylig er blitt invitert til et arrangement i regi av universitetet – med «en tittel som antyder klimaskepsis».

Dette er ifølge de fem kronikkforfatterne en uakseptabel praksis, og de er «bekymret for at [slike arrangementer] skaper forvirring om klimaendringer, til tross for overveldende vitenskapelig enighet, og dermed distraherer offentlig oppmerksomhet bort fra den presserende agendaen for klimahandlinger».

Forskerne mener dette er en «absurd situasjon» at slike arrangementer finner sted, fordi «utfordringen nå er å sikre tilstrekkelig politisk og økonomisk engasjement for å gjennomføre en grønn omstilling». Av den grunn kan ikke Universitet i Stavanger eller andre norske universiteter opptre som en «debattklubb hvor alle meninger og synspunkter er like mye verd».

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Minervas digitale årsabonnement til kr 749,-
første to uker kr 1,-

Bestill her

Minervas digitale månedsabonnement til kr 99,- pr mnd,
første to uker kr 1,-

Bestill her

Minervas digitale årsabonnement + tidsskrift til kr 1199,-

Bestill her

Powered by Labrador CMS