På Twitter har Scott Adams blitt utskjelt som Trumps Goebbels, men kanskje er han snarere Trumps Machiavelli, skriver Pål Mykkeltveit.
På Twitter har Scott Adams blitt utskjelt som Trumps Goebbels, men kanskje er han snarere Trumps Machiavelli, skriver Pål Mykkeltveit.

Trumps Machiavelli

Dilbert-skaperen Scott Adams har blitt viden kjent som Trump-apologet. I sin nye bok forklarer han hvorfor presidenten er verdensmester i kunsten å overtale.

Publisert

Kan det hende at ingen av de kjente forklaringene på Donald Trumps valgseier var riktige? Var årsaken verken den rustende økonomien, Hillary Clintons upopularitet, nedlatende østkystakademikere, Russland, fake news eller noen av de andre årsakene som har blitt trukket frem av kommentatorer både i USA og her hjemme, men at Trump er et retorisk geni?

Det mener i alle fall Scott Adams. Ja, han mener til og med at Trump er så flink til å fremstå overbevisende at han ville vunnet selv om han og Clinton hadde byttet politisk plattform og slettet velgernes minne om deres gamle meninger. Adams er mest kjent som skaperen av tegneserien Dilbert. Men for de som følger amerikansk politikk på Twitter, skal han ha fått rykte på seg for å være en av de smarteste Trump-apologetene som er å finne der.

Dette har skjedd på tross av at Adams ikke er noen tilhenger av Trumps politikk. Det påstår han i alle fall flere ganger i sin nye bok Win Bigly – Persuasion in a World where Facts don’t matter. Der fremholder han blant annet at han ikke er abortmotstander og at han er tilhenger av økonomisk gjenoppreisning for afroamerikanere i form av gratis høyere utdannelse. Derfor hører han ikke hjemme i Trump- eller Republikaner-båsen. Troverdigheten av dette svekkes av at det også finnes et rasende angrep på Clintons planer for økt arveavgift i boka, men la gå.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Minervas digitale årsabonnement til kr 749,- i året,
første to uker kr 1,-

Bestill her

Minervas digitale månedsabonnement til kr 99,- pr mnd,
første to uker kr 1,-

Bestill her

Minervas digitale årsabonnement + tidsskrift til kr 1199,-

Bestill her

Powered by Labrador CMS