BØKER

Krigen som endrer alt

Cecilie Hellestveit skriver detaljert og konkret om bakgrunnene for krigen i Ukraina i sin nye bok, og inviterer til en ny norsk EU-debatt.

Publisert

Cecilie Hellestveits nye bok om Ukraina, Dårlig nytt fra Østfronten, bør leses av alle som vil forstå Putins angrepskrig i Ukraina og de drivende faktorene som lå til grunn for invasjonen, og som vil delta i EU-debatten som bør komme. Hellestveit stiller en ubehagelig diagnose, og hevder at verden aldri har vært i en lignende situasjon tidligere. Krigen har endret alt.

Jeg kjenner igjen og setter pris på Hellestveits strukturelle grep fra hennes forrige bøker, Ulykkelige Arabia – Verden etter Jemen (2021) og Syria – En stor krig i en liten verden (2018). Forfatteren tar for seg én krig – ett case – og forklarer dens virkninger, lokalt, regionalt og globalt, før hun retter blikket hjem til «vårt lille land». Forrige bok ble strukturert som «ringer i vannet», nå er det «teser» om krigen. Det er ikke til å stikke under stol at krigen som nå foregår på det europeiske kontinent, har mer direkte betydning for oss i Norge, enn krigen i Jemen, hvilket nok gjør forfatterens struktur noe mer intuitiv for leseren enn sist.

Akademisk integritet

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Minervas digitale årsabonnement til kr 799,-

Bestill her

Minervas digitale månedsabonnement til kr 99,- pr mnd,
første to uker kr 1,-

Bestill her

Minervas digitale årsabonnement + tidsskrift til kr 1249,-

Bestill her

Powered by Labrador CMS