Demokratiets usikre fremtid

I boka «Ill Winds: Saving Democracy from Russian Rage, Chinese Ambition, and American Complacency» bruker Larry Diamond sin egen solide erfaring med demokratiutvikling for å analysere dagens demokratiske utfordringer.

Publisert Sist oppdatert

Ill Winds er et betegnende navn på Larry Diamonds bok om demokratiet. Det er mange som skriver om demokratiets utfordringer, og Diamond tar opp kjente problemstillinger; Kinas ambisjoner, Russlands ødeleggende teknologiske innblanding og situasjonen i USA.

Boken er likevel annerledes, for Diamond tar utgangspunkt i sine egne erfaringer. Han har arbeidet med demokratiutvikling i hele sin akademiske karriere og er i dag kollega av Francis Fukuyama på Stanford. Diamond reiser verden rundt, boken er full av kunnskap og betraktninger han gjør seg om årsakene til problemene mange demokratier opplever. Av og til kan det kanskje bli mange detaljer, men det er interessant for den som vil vite bakgrunnen for Russlands innblanding i det amerikanske presidentvalget eller hvilke erfaringer Diamond har med demokratiutvikling i land på det afrikanske kontinentet.

Hva må til for at demokratiet skal fungere?

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Minervas digitale årsabonnement,
første to uker kr 1,-

Bestill her

Minervas digitale månedsabonnement,
første to uker kr 1,-

Bestill her

Digitalt årsabonnement og kvartalstidsskrift til 1050 kr i året

Bestill her