FRA PAPIRUTGAVEN

Kvinne, kjenn din rett

Brenda Hale har vært banebrytende både for rettens utvikling og for kvinnenes plass i rettssystemet i Storbritannia. Hennes memoarer er en glede å lese.

Publisert

Brenda Hale valgte å studere jus fordi læreren mente hun ikke var smart nok til å studere historie. Lærerdatteren ble født i 1945 i Yorkshire, i en tid da det verken var gitt at hun skulle studere, langt mindre bli en av Storbritannias fremste jurister. I 2019 fikk hun internasjonal oppmerksomhet da hun som president av høyesterett erklærte Boris Johnsons suspensjon av parlamentet for ulovlig.

Visste du at Storbritannias høyesterett ble grunnlagt først i 2009? Tidligere lå det juridiske ansvaret hos Overhuset, blant Lords of Appeal of Ordinary, de såkalte Law Lords. Brenda Hale var den første – og eneste – kvinnen som fikk plass blant disse. Hun var også den første kvinnen som ble dommer i den nye høyesteretten. I 2013 ble hun visepresident og mellom 2017 og 2020 var hun også president. I sine memoarer, Spider Woman. A Life, møter vi en kvinne som har vært både først i tid og best i rett.

Det begynner å ligne et liv

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Minervas digitale årsabonnement til kr 749,- i året,
første to uker kr 1,-

Bestill her

Minervas digitale månedsabonnement til kr 99,- pr mnd,
første to uker kr 1,-

Bestill her

Minervas digitale årsabonnement + tidsskrift til kr 1199,-

Bestill her

Powered by Labrador CMS