SPALTIST

Villa Smedbråten på Bygdøy. Bygget ble revet i 1930-årene for å gi plass til den nye villaen.
Villa Smedbråten på Bygdøy. Bygget ble revet i 1930-årene for å gi plass til den nye villaen.

Erindringer fra forrige århundre

I Et annet sted rammes personlige betraktninger inn av begivenheter fra det 20. århundret. Minerva er på mange måter kjernen av bokens historie.

Publisert Sist oppdatert

Red. anm.: Anton Fredrik Andresen er far til Minervas ansvarlige redaktør Nils August Andresen. Sistnevnte har ikke vært involvert i prosessen rundt publiseringen av denne omtalen.

Et annet sted er en erindringsbok fra et litt uventet hold. Anton Fredrik Andresen er yngste sønn av Johan H. Andresen og Eva Klaveness, oppvokst i Arnebergvillaen Smedbraaten på Bygdøy. For vanlige mennesker er det et annet sted, og erindringene starter også i en helt annen tid, mellomkrigstiden. Det er tjenerskap, selskapeligheter, personligheter fra kultur, politikk og forretningsliv, i det store og hele en fremmed verden. Derfor er det Andresen gjør modig.

På vaskeseddelen til boken står det fra forlaget at boken forteller om miljøer som til tross for sin samfunnsmakt og innflytelse har vært lite belyst i norsk historieskriving. Jeg går ut fra at det er fordi mennesker fra disse samfunnslagene ikke har ønsket å stikke hodet frem. Andresen har i en alder av 86 år valgt å gjøre nettopp det. Det har blitt en interessant og personlig erindring.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Minervas digitale årsabonnement til kr 749,- i året,
første to uker kr 1,-

Bestill her

Minervas digitale månedsabonnement til kr 99,- pr mnd,
første to uker kr 1,-

Bestill her

Minervas digitale årsabonnement + tidsskrift til kr 1199,-

Bestill her

Powered by Labrador CMS