KOMMENTAR

Knivskarp humor

Dette er mediekritikk vi kan like, skarp og treffende, innpakket i humor. Badeskens nye bok treffer midt i pressesjela, samt kanskje også midt i sjela på alle som elsker å disse pressa.

Badesken, aka Ken André Ottesen, er ute med ny bok.
Badesken, aka Ken André Ottesen, er ute med ny bok.
Publisert Sist oppdatert

Med sine 302 000 følgere på Instagram er BAdesKen, aka Ken André Ottesen, et populært, vi kan kanskje si elsket, innslag på sosiale medier. Undertegnede har skrattet høyt av alt fra de største saker om de minste bagateller til snodige vinklinger og saksvalg som gjengis fra aviser. Dette appellerer til en journalists hjerte. Og BAdesKen, eller Ottesen, skjønner seg på pressa. Han har jobbet både lokalt og på riks. I dag er han vaktsjef i VG. Det er heller ikke første boken han skriver. Det er den femte.

Når Ottesen nå er ute med ny bok, følges humoren opp, spekket med illustrerende faksimiler fra lokal- og rikspressen. Den som vil le seg i hjel på pressens vegne, har i grunn funnet riktig bok. For det er pressen dette handler om, og hvor galt det noen ganger kan gå på desken, eventuelt hvor lite de stakkars journalistene hadde å skrive om den dagen.

De måtte skrive om et jordras på noen få meter som ikke rammet noen, ikke engang det nærmeste skiltet. Og alt det rare journalister kan finne på å skrive om, for eksempel hvordan de får til å skrive saker om ikke-saker, pluss blåse en liten bagatell totalt ut av dimensjoner. Eller skrive sak på sak om at Tom Cruise antagelig har vært i nærheten, kanskje i dette fylket, han har kanskje fløyet over bygden her, kikket ned på takene våre, samt muligens vært innom Joker og kjøpt øl? Kan det være mulig at han faktisk gjorde det? Vi vet ikke, men kanskje. Det kan ha vært han, ja.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Minervas digitale årsabonnement til kr 749,- i året,
første to uker kr 1,-

Bestill her

Minervas digitale månedsabonnement til kr 99,- pr mnd,
første to uker kr 1,-

Bestill her

Minervas digitale årsabonnement + tidsskrift til kr 1199,-

Bestill her

Powered by Labrador CMS