KOMMENTAR

Douglas Murray er aktuell med boken The Madness of Crowds. Foto: Elekes Andor/Wikimedia Commons (CC BY-SA 4.0)
Douglas Murray er aktuell med boken The Madness of Crowds. Foto: Elekes Andor/Wikimedia Commons (CC BY-SA 4.0)

Provoserende rettferdighetskrigere

Den nye boken The Madness of Crowds viser absurditeten i ideologien bak moderne rettferdighetskrigere. Men i likhet med dem baserer Douglas Murray villig analysen på de verste eksemplene.

Publisert

Storbritannia produserer ikke lenger så mange konservative intellektuelle med bakgrunn fra Oxford og Eton, men 40-årige Douglas Murray er et hederlig unntak. I Norge er det fortsatt enkelte som blander ham med forfatteren av The Bell Curve – Charles Murray – en forvirring som muligens er å leve med for dem begge.

Men også Douglas har til en viss grad blitt et kjent navn i Norge i kjølvannet av sin kioskvelter The Strange Death of Europe, om multikulturalisme og islam i Europa. Den ble etter hvert også oversatt til norsk og utgitt på Document forlag.

Murray er nå ute med en ny bok kalt The Madness of Crowds. Boken handler ikke bare om det vi her på berget har blitt kjent med som identitetspolitikk, men om et bredere trossystem, såkalt «woke culture». Dette er noe som lenge har levd på universitetene, men som har sivet mer og mer ut i offentligheten det siste tiåret.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Minervas digitale årsabonnement,
første to uker kr 1,-

Bestill her

Minervas digitale månedsabonnement,
første to uker kr 1,-

Bestill her

Digitalt årsabonnement og kvartalstidsskrift til 1050 kr i året

Bestill her