Dannelse på boks

Stephen Fry – det dannede Englands sjefsformidler – har tatt på seg oppdraget med å samle de grunnleggende greske mytene til glede for alle lyttere.

Publisert Sist oppdatert

Er du blant dem som ikke har den klassiske utdannelsen helt på stell? Som smiler og nikker når du hører referanser om Pandoras eske (egentlig krukke), sisyfosarbeid og narsissisme, uten å kjenne bakgrunnen? Som leser Minerva uten å vite at hun egentlig heter Athene og at hun var visdommens så vel som den strategiske krigerens gud? Eller vil du bare vite hvorfra ord som kronologi, hermafroditt, kvikksølv, helium og erotikk har sitt opphav?

Stephen Fry – det dannede Englands sjefsformidler – har tatt på seg oppdraget med å samle de grunnleggende greske mytene til glede for alle lyttere. Jeg sier grunnleggende, og ikke sentrale, ettersom de fleste av heltemytene er spart til oppfølgeren Heroes, som også er tilgjengelig som både bok og lydbok. Denne har muligens fått en enda bedre mottagelse enn Mythos, antagelig fordi den er mer actionpreget, men det er klokt å starte med begynnelsen. Du kan heller ha noe å glede deg til.

Selv om Mythos er utarbeidet slik at man kan nyte den uten noe forkunnskap, er den også godt egnet for viderekomne. Feltet er så stort og uoversiktlig at de aller fleste vil kunne ha glede av den, og ikke minst måten den er formidlet på.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Minervas digitale årsabonnement,
første to uker kr 1,-

Bestill her

Minervas digitale månedsabonnement,
første to uker kr 1,-

Bestill her

Digitalt årsabonnement og kvartalstidsskrift til 1050 kr i året

Bestill her