Dannelse på boks

Stephen Fry – det dannede Englands sjefsformidler – har tatt på seg oppdraget med å samle de grunnleggende greske mytene til glede for alle lyttere.

Publisert Sist oppdatert

Er du blant dem som ikke har den klassiske utdannelsen helt på stell? Som smiler og nikker når du hører referanser om Pandoras eske (egentlig krukke), sisyfosarbeid og narsissisme, uten å kjenne bakgrunnen? Som leser Minerva uten å vite at hun egentlig heter Athene og at hun var visdommens så vel som den strategiske krigerens gud? Eller vil du bare vite hvorfra ord som kronologi, hermafroditt, kvikksølv, helium og erotikk har sitt opphav?

Stephen Fry – det dannede Englands sjefsformidler – har tatt på seg oppdraget med å samle de grunnleggende greske mytene til glede for alle lyttere. Jeg sier grunnleggende, og ikke sentrale, ettersom de fleste av heltemytene er spart til oppfølgeren Heroes, som også er tilgjengelig som både bok og lydbok. Denne har muligens fått en enda bedre mottagelse enn Mythos, antagelig fordi den er mer actionpreget, men det er klokt å starte med begynnelsen. Du kan heller ha noe å glede deg til.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Minervas digitale årsabonnement til kr 799,-

Bestill her

Minervas digitale månedsabonnement til kr 99,- pr mnd,
første to uker kr 1,-

Bestill her

Minervas digitale årsabonnement + tidsskrift til kr 1249,-

Bestill her

Powered by Labrador CMS