KULTUR

Legendariske Grotten og dens beboere

Egentlig var det offentlige kjøpet av Grotten en «glipp». I en ny bok får vi innblikk i kunstnerboligens historie og sjel.

Publisert

Ingvild Bræins bok om Grotten burde ha kommet i praktutgave. Dessverre har forlaget brukt sparekniven. Det er synd, for dermed går man glipp av den rent visuelle omvisningen av æresboligen. Kanskje er det derfor forfatter Ingvild Bræin er så nøye med beskrivelsen av husets interiør med værelser, trappeoppgang og den spennende kjelleren, berggrotten som har gitt huset navn:

Når fargebildene som burde ha ledsaget teksten uteblir, må vi ty til fantasien, godt hjulpet av forfatterens beskrivende evne og Jon Fosse som tar henne rundt i huset som hennes og leserens guide.

Som de fleste fikk med seg, feiret man i Norge den internasjonalt kjente dramatikerens 60-årsdag i 2019. Bræins prosjekt var å ære Fosse ved å skrive en bok der samtalene deres ville være renningen i veven. Tre ganger avla hun huset visitt; hver gang blir nye sider av Grottens historie og Fosses dramatikk og skrivekunst belyst.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Minervas digitale årsabonnement til kr 799,-

Bestill her

Minervas digitale månedsabonnement til kr 99,- pr mnd,
første to uker kr 1,-

Bestill her

Minervas digitale årsabonnement + tidsskrift til kr 1249,-

Bestill her

Powered by Labrador CMS