KOMMENTAR

Utsikt fra Nordstrand over Oslofjorden.
Utsikt fra Nordstrand over Oslofjorden.

Er Nordstrand så fint at det bør ødelegges?

Nyhetsredaktør Hanne Taalesen i Avisa Oslo vil at flere skal få mulighet til å bo som på Nordstrand, men hennes løsning innebærer i praksis at området vil opphøre å eksistere.

Publisert Sist oppdatert

I en kommentarartikkel i Avisa Oslo denne uken skriver nyhetsredaktør Hanne Taalesen om Byrådets forslag til ny småhusplan. Taalesen er kritisk til planen, som hun mener vil stoppe muligheten til å fortette byens villaområder. Det vil gjøre det fullstendig umulig for noen andre enn en gruppe svært rike mennesker å kjøpe seg et hus innenfor Oslos bygrense, skriver hun.

Hun bruker egen familie som eksempel: De har flyttet fra Bjølsen til et nybygget hus på Nordstrand som er oppført på det som tidligere var en større hagetomt. Etter hennes forståelse er det nærmest bare ved å gå frem på denne måten at barnefamilier har vil ha mulighet til å flytte ut av bykjernen og inn i hus, men likevel leve det gode Oslo-livet en trikke- eller T-banetur unna sentrum. Det er allerede umulig å finne et hus til under 10 millioner kroner, skriver hun.

Men det Taalesen skriver er rett og slett galt. For 8 millioner kroner kan man for eksempel i skrivende stund kjøpe enebolig med stor hage og fire soverom i gangdistanse fra togholdeplassen på Hauketo. Toget frakter deg til sentrum på 9 minutter og boligen er bare en av mange eneboliger som omsettes til en kvadratmeterpris i Oslo til under 50 000 kroner. Eneboliger i Oslo til under 10 millioner kroner er altså ikke en mangelvare, de kan på Stovner for eksempel kjøpes til under 6 millioner kroner.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Minervas digitale årsabonnement til kr 749,- i året,
første to uker kr 1,-

Bestill her

Minervas digitale månedsabonnement til kr 99,- pr mnd,
første to uker kr 1,-

Bestill her

Minervas digitale årsabonnement + tidsskrift til kr 1199,-

Bestill her

Powered by Labrador CMS