Bom for Raymond?

Oslo Arbeiderparti lekker i begge ender, og byrådsmakten står i fare. Men Raymond Johansen ser ut til å ha gitt opp bompengemotstanderne.

Publisert   Sist oppdatert

To Oslo-målinger viser at bompengepartiet også har fått gjennomslag i hovedstaden. I VGs måling på lørdag fikk listen 9,1 prosent og i NRKs måling i går ettermiddag 7,9 prosent. Minerva kjenner til at tidligere ikke offentlige målinger har vist betydelig lavere oppslutning.

Men to ting har hendt i det siste: Bomlister har gått kraftig frem i mange kommuner, og det har medført stor oppmerksomhet og muligens en følelse av å være med på et «winning team». Nye bommer ble satt opp i indre deler av Oslo fra 1. juni, igjen til stor oppmerksomhet. At byrådet har klart å rote det til slik at disse kom like før et kommunevalg må anses som et betydelig politisk selvmål.

Vil denne protestbølgen vare? Riktignok er det slik at vi ikke kan utelukke at disse listene, som er i fremgang, vil vokse seg enda større. Men det er også argumenter for det motsatte. For det første er de aller fleste på bompengelistene uerfarne i politikken. Det kan komme feilskjær, og intern uenighet oppstå, ikke minst fordi resten av programmet er ganske sammenrasket og tydelig er et påheng på det som virkelig motiverer de som stiller til valg på disse listene.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Digitalt månedsabonnement til 89 kr i måneden

Bestill her

Digitalt årsabonnement til 699 kr i året

Bestill her

Digitalt årsabonnement og kvartalstidsskrift til 1050 kr i året

Bestill her