© Kilian Munch
© Kilian Munch

Ingen vet hvem som avgjør regjeringens fremtid

FrP vil ikke si hvem som kommer på landsstyremøtet i ettermiddag. Men Minervas oversikt viser at regjeringssiden leder inn mot møtet – selv om vinden blåser i mot.

Publisert   Sist oppdatert

Bare 100 dager før høstens lokalvalg har et bompengeopprør bredt om seg. Antallet bomstasjoner har økt kraftig siden Fremskrittspartiet kom i regjering i 2013 – til tross for at partiet har sittet på ministerpostene for både samferdsel og finans. Det ulmet en stund under overflaten. Nå er det åpen krise. På dagens Norstat-måling blir FrP atpåtil forbigått av MDG – to add insult to injury, som britene sier. Og bakfra kommer bompengelistene og puster partiet i nakken.

I helgen gikk flere fylkesledere ut med krav om at FrP må ut av regjering dersom partiet ikke får en stor bompengeseier. Men både KrF og Venstre har gjort det klokkeklart at de ikke vil vike en tomme på regjeringsplattformen. Det knyttes derfor stor spenning til det ekstraordinære landsstyremøtet i FrP i ettermiddag. Det er Siv Jensen som har innkalt FrP-topper fra hele landet for å diskutere bompengekrisen partiet står overfor.

Ryktene svirrer om at Christian Tybring-Gjedde har vunnet partiet for en hard linje. Politiske  journalister sitter og forsøker å finne ut hva de ulike medlemmene av landsstyret kan tenkes å  mene, og telle opp hvem som har flertallet.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Digitalt månedsabonnement til 89 kr i måneden

Bestill her

Digitalt årsabonnement til 699 kr i året

Bestill her

Digitalt årsabonnement og kvartalstidsskrift til 1050 kr i året

Bestill her