Hvis fremtidens nordmann skal følge Eat sin diett og bare spise 14 gram kjøtt per dag blir det vanskelig å være norsk bonde, mener Mats Hegg Jacobsen.

Det grønne skiftet sett fra fjøset

Hvis Gunhild Stordalen og hennes Eat Foundation får det som de vil kommer fremtidens nordmann til å spise bare 14 gram kjøtt daglig. Kan den norske bonden overleve overgangen til et grønnere matbord?

Publisert Sist oppdatert

Da Gunhild Stordalens Eat Foundation sist måneden slapp sin store rapport om den globale matsituasjonen, ble matproduksjon fremstilt som et av de aller viktigste klimaproblemene i verden i dag.

«For at matproduksjon skal være bærekraftig må vi innstille oss på et plantebasert kosthold», var konklusjonen.   

– Jeg er lei denne moraliseringen over folk som spiser kjøttkaker til middag, langet SP-leder Trygve Slagsvold Vedum ut i den påfølgende kjøtt-debatten.  

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Minervas digitale årsabonnement til kr 799,-

Bestill her

Minervas digitale månedsabonnement til kr 99,- pr mnd,
første to uker kr 1,-

Bestill her

Minervas digitale årsabonnement + tidsskrift til kr 1249,-

Bestill her

Powered by Labrador CMS