Bør A$AP Rocky løslates?

Den verdenskjente rapperen A$AP Rocky skal møte i svensk rett tirsdag, tiltalt for mishandling. På Twitter krever Donald Trump løslatelse.

Publisert Sist oppdatert

Videoene som har gått som en farsott på internett de siste ukene, viser A$AP Rocky (30), hvis egentlige navn er Rakim Mayers, kaste en 19 år gammel afghansk mann i bakken, for så å dele ut en rekke slag og spark sammen med tre andre i sitt følge. Isolert sett en straffbar handling verdig tid i fengsel. Fredag ble Rocky tiltalt for mishandling, med en strafferamme på to år.

Denne saken er imidlertid mer kompleks, noe som kommer fram av den såkalte FUP-en (Förundersökningsprotokollen), som ligger tilgjengelig på nettet. Dette er et 552 sider langt dokument som inneholder alle foreløpige avhør av siktede, offer og vitner. Rapporter og bilder fra sykehus og åstedsgranskere, overvåkningskameraer med mer – og som amerikanske medier nå har begynt å sitere fra.

Lovbrudd fra begge parter

I videoer – eller snarere fragmenter av en lengre video – som en i følget til A$AP Rocky har filmet, gjentar han gang på gang et ønske om at de to afghanske mennene skal slutte å følge etter han og gjengen hans. De vil ikke ha noe bråk, for de vil ikke i fengsel, sier han rolig og behersket både til kameraet og til forfølgerne. Voldsofferet, ved navn Mustafa Jafari, og vennen hans, nekter å høre og oppfører seg aggressivt og truende. Etter hvert kommer to jenter bort og forteller at de to afghanerne har tafset på dem.

På nettet spekuleres det i at afghanerne var ruset på metamfetamin, og hvis man ser videoen er det ikke vanskelig å være enige i at disse to kunne glidd rett inn i Brugatas russcene. På sosiale medier i Sverige hevdes det at Jafari både har narkotika- og voldsdommer på rullebladet. 

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Minervas digitale årsabonnement til kr 799,-

Bestill her

Minervas digitale månedsabonnement til kr 99,- pr mnd,
første to uker kr 1,-

Bestill her

Minervas digitale årsabonnement + tidsskrift til kr 1249,-

Bestill her

Powered by Labrador CMS