– Jeg satt i transe i tre kvarter og så på innsiden av grottene, forteller Emma Clare Gabrielsen. Foto: Vegard Kleven. Gjengitt med tillatelse av kunstneren og Schloss, Oslo.

– Det var deilig å være inne i en kald og rå grotte

KULTURELL KAPITAL: – Alkoholiserte, semimisantropiske karer appellerer tydeligvis til meg, sier Emma Clare Gabrielsen i en prat om nordiske grotter, Hamar-humoren og mye mer.

Publisert Sist oppdatert

– De siste månedene har jeg jobbet døgnet rundt, og jeg kan ikke huske min siste kulturopplevelse. Dessuten er jeg opptatt. Kan du ringe tilbake i morgen? svarer Emma Clare Gabrielsen (25).

Gabrielsen har laget NRK-serien Innafor, som har fått masse oppmerksomhet de siste ukene. Dagen etter har Gabrielsen tenkt seg om.

– For et par uker siden var jeg på åpningen av Leander Djønnes utstilling Øyde til øyde på SCHLOSS, galleriet til Ida Ekblad og Marie-Alix Isdahl Voisin i et gammelt Porsche-bilverksted på Sofienberg. Øyde til øyde er en slags dokumentarisk sakte-TV-film: Nordiske grotter, gruver og ruiner minutt for minutt i 40 minutter. Jeg satt i transe i tre kvarter og så på innsiden av grottene, og det var vanvittig vakkert. Og så leste en fruktbonde opp diktene til Djønne.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Minervas digitale årsabonnement til kr 799,-

Bestill her

Minervas digitale månedsabonnement til kr 99,- pr mnd,
første to uker kr 1,-

Bestill her

Minervas digitale årsabonnement + tidsskrift til kr 1249,-

Bestill her

Powered by Labrador CMS