Laks og tortur

Regjeringen er pinlig taus om dødssyke Liu Xiaobo, og Frps stortingsgruppe har en forunderlig dragning mot autoritære regimer.

Publisert Sist oppdatert

Forrige uke ble det klart at Nobelprisvinner Liu Xiaobo overføres fra fengsel til sykehus, siden han trenger pleie for dødelig kreft. EUs ”utenriksminister” Federica Mogherini har krevd at han løslates og får anledning til behandling i utlandet. Den amerikanske ambassadøren i Kina og Frankrike har også bedt om at han får reise hvor han vil for å få behandling.

Fra norske myndigheter er det ikke mulig å få ut noe annen reaksjon enn det som kan oppsummeres som ”trist at du ble syk. Lykke til”.

Mellompartiene, SV og Ap har kritisert denne tausheten. Det siste skal vi merke oss, siden AP viste stor vilje til unnfallenhet sist de var i regjering, bare at de ikke kom helt i mål med sine kapitulasjonsforsøk. Vår neste statsminister Jonas Gahr Støre forsøkte etter alt å dømme til og med å blande seg inn i Nobelkomiteens arbeid for å stoppe fredsprisen til Liu. Så vi får se om AP her utviser den spesielle typen mot som gjelder i opposisjon, men erstattes av kynisme i posisjon.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Minervas digitale årsabonnement til kr 799,-

Bestill her

Minervas digitale månedsabonnement til kr 99,- pr mnd,
første to uker kr 1,-

Bestill her

Minervas digitale årsabonnement + tidsskrift til kr 1249,-

Bestill her

Powered by Labrador CMS