Politikk

«Borgerkrigen er i gang»

Skjermdump fra Facebookgruppen «Fedrelandet viktigst».

Det heter seg at fordommer fordummer. Men mine besøk hos Facebook-gruppen «Fedrelandet viktigst» bekrefter det jeg allerede trodde jeg visste.

Når ytterkantene av islamfiendtlige miljøer møtes uten at noen modererer eller bidrar til nyanseringer, blir resultatet en cocktail av rasisme og voldsforherligelse.

6. august, kl 15.14:

«Eva» deler en sak fra det innvandringskritiske nettstedet Document.no. Artikkelen dreier seg om bandekrigene i København, der politiet advarer om at tilfeldige personer kan bli skutt og drept.

«SKYT TILBAKE !!!!!!!!!!», skriver Kari. Hun bruker store bokstaver, Caps lock.

«Gi folket våpen!!!», skriver Rune.

7. august, klokken 21.24:

Max Hermansen, tidligere lærer og stortingskandidat for Demokratene, poster på Facebook-gruppen. Han lenker til en sak fra Sverige, der angivelig mindreårige asylsøkere sultestreiker.

«De sultestreiker i Stockholm for at afghanere ikke skal utvises til Afghanistan. Lyvemedia i Sverige prøver selvfølgelig å si at de er ensomkommende ungdommer, for at de skal få sympati.»

«Løgnmedia» eller «lyvemedia» gir assosiasjoner til det tyske begrepet lügenpresse, som blant annet ble mye brukt av Hitlers propagandasjef Joseph Goebbels og i dag brukes flittig av nynazister.

Ut med den respektløse bærmen.

Max Hermansen har skrevet bøker om norsk krigshistorie, men om han er klar over assosiasjonene til begrepet, skal være usagt.

Hermansen høster 95 likes eller reaksjoner.

Demokratenes 1. kandidat Max Hermansen er blant de som legger ut innlegg i gruppen «Fedrelandet viktigste».

«Mye det samme her i Norge. Og når de klassifiseres som barn, koster de oss mellom 2.000 kr og 5.000 kr pr døgn. UT!» skriver Hermansen i tråden.

«Ut med den respektløse bærmen, kun AP’eSvikeriet og deres svikefulle venner finner berikende i sammen med kristne folk. Historieløst galskap. Forby hatkulten i hele Europa nå», skriver Olav.

8. august, klokken 17.53:

Sylvi Listhaug har delt en Dagbladet-kronikk på sin egen vegg, skrevet av Lars Akerhaug, altså undertegnede. Nå deles den på Facebookgruppen.

«Du har massiv støtte Sylvi Listhaug», skriver Kenn Are Martinsen, som har en Facebook-profil hvor han kaller seg skribent og har bilder av riddere.

Borgerkrigen er i gang, bare på lavintensivt nivå. Foreløpig.

«Dem må bare ligge svært lavt disse hodene som bøller med Sylvi, vi skal nok valse opp med dem, så pass at dem skjønner hvor skapet skal stå», skriver Erling i kommentarfeltet.

9. august klokken 08.16:

«Liv» deler et bilde av en gruppe menn i 20-30-årene som ser ut til å ha bakgrunn fra Midtøsten og Nord-Afrika.. Det er hentet fra en svensk Facebookgrupe.

«Vi är inte rädda 90% av oss har militär utbildning», står det.

Islamofobi er en naturlig reaksjon.

18 personer har likt eller reagert.

«J*#%la pakk», skriver Liv.

«Borgerkrig er snart uunngåelig», kommenterer Greta. «Det tror jeg også», skriver Liv. «Borgerkrigen er i gang, bare på lavintensivt nivå. Foreløpig.», skriver Trond

9. august, klokken 11.34:

Vana skriver i gruppen. Et avskjedsbrev.

«Det jeg ser er ganske foruroligende», skriver hun om innholdet som blir postet. Hun understreker at det ikke er noe galt med å være kritisk til innvandring, men advarer mot rasisme og generaliseringer.

«Jeg tillater meg å påstå at dere som har disse rasistiske og hatefulle meningene f.eks. overfor muslimer og ytrer dem på denne siden, ikke har kjent en eneste muslim hele deres liv.»

Bli abonnent på Minerva, høyresidens nettavis: Kun 1,- første måneden!

Knut svarer henne med en nyansert betraktning.

«Vi hater ikke menneskene men ideologien islam, årsaken til motsetningene er at islam gjør sitt inntog i Norge og gjør landet vårt utrygt.»

Erik er noe mindre diplomatisk.

«Islamofobi er en naturlig reaksjon når man ser og forstår hva Islam er og gjør, og ikke lar seg lure av medienes og de politisk korrektes misforståtte islampropaganda!»

Bli abonnent

Da får du tilgang til alle artikler. Det tar under ett minutt.

Prøv i en måned for 1,-
Allerede abonnent? Logg inn

Fra forsiden