Åtte ideer for nytt borgerlig styre i Oslo

Skal høyresiden vinne tilbake makten i Oslo må man våge å tenkte nytt. Minerva spiller inn åtte forslag til ny politikk for de borgerlige.

Publisert Sist oppdatert

Kast cruisebåtene ut av Oslo sentrum

Cruisetrafikk er en svært forurensende form for turisme. Anslagsvis kan en cruisebåt forbrenne så mye som 30 tonn drivstoff om dagen. Det tilsvarer utslipp fra opp mot 13 000 biler. Det er vanskelig å forstå hvordan man kan gå inn for å delvis stenge av Oslo sentrum for handikappede, som er avhengig av bil, når man samtidig har åpnet for at turister skal kunne ta seg inn til sentrum på denne måten.

I tillegg er cruisetrafikk en form for turisme som er lite innbringende for byen. Cruiseturister både spiser og overnatter gratis på skipet og legger derfor lite penger igjen i byen. Et anslag viser at inntekten ber ankomst er så lavt som 860 kroner. Det blir 176 millioner kroner med dagens tall på omlag 200 000 cruisepassasjer. Det er et neglisjerbart beløp for Oslo. Å si nei til denne trafikken er blant de beste og billigste klimatiltakene byen kan gjøre.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Minervas digitale årsabonnement til kr 699,- i året,
første to uker kr 1,-

Bestill her

Minervas digitale månedsabonnement til kr 89,- pr mnd,
første to uker kr 1,-

Bestill her

Minervas digitale årsabonnement + tidsskrift til kr 1050,-

Bestill her