SPALTIST

Fremskrittspartiet har varslet at de vil påføre regjeringen nederlag. Da kan Erna Solberg og regjeringen gjerne sende noen i retur, skriver spaltist Nicolai Øyen Langfeldt.

Åtte Frp-gjennomslag regjeringen bør reversere

Siden Fremskrittspartiet gikk ut av regjering har debatten gått om saker der partiet kan påføre regjeringen nederlag. Det kan vel så gjerne skje andre veien.

Publisert

I oktober 2013 gikk Fremskrittspartiet for første gang i partiets historie inn i en regjering. I januar i år var det slutt. Begrunnelsen var blant annet partiets manglende «blanke seiere». Likevel har regjeringen gjennomført politikk der Frp har stått nokså alene i Stortinget. Flere av dem symboltunge, betydelige og dyre gjennomslag. Partiet har varslet at deres partiprogram skal være gjeldene i opposisjonsrollen, mens regjeringen fortsetter sin styring på Granavolden-plattformen. Under følger 8 ulike gjennomslag Frp har fått i løpet av sine drøye seks år i regjering, og som dagens regjering kan og bør reversere. Helt uten å bryte forpliktelsene fra Granavolden.

1) Redusert avkortning til gifte og samboende pensjonister.

Frp fikk i statsbudsjettet 2016 gjennomslag for å redusere avkortningen til gifte og samboende pensjonister. Gjennomslaget var en «blank» Frp-seier, og har ikke lenger flertall i Stortinget. En reversering av denne økte pensjonen til en allerede godt stilt aldersgruppe vil kunne gi en årlig innsparing på nærmere 3 milliarder.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Minervas digitale årsabonnement til kr 799,-

Bestill her

Minervas digitale månedsabonnement til kr 99,- pr mnd,
første to uker kr 1,-

Bestill her

Minervas digitale årsabonnement + tidsskrift til kr 1249,-

Bestill her

Powered by Labrador CMS