KOMMENTAR

Etter mange magre år, vil Boris Johnson igjen øke offentlige utgifter, og ikke bare til konservative hjertesaker som politiet. Foto: Statsministerens kontor.

Den som ler sist …

Boris Johnson må vinne Labour-velgere i Nord- og Midt-England som er tilhengere av Brexit. Det vil svi i statskassa.

Publisert

Boris Johnson fikk i går kveld, etter mange ukers mislykkede forsøk, endelig flertall for å skrive ut nyvalg, som skal holdes 12. desember – det første desembervalget siden 1923. Hans mål er klart: Et rent og størst mulig flertall for det konservative partiet, som ikke er avhengig av de nordirske unionistene, og som også er robust nok til å tåle noen avhoppere fra eget parti.

Etter å ha tapt alle de første avstemningene i parlamentet, kan Johnson vinne frem både med endelig å ta Storbritannia ut av EU, og å gjenvinne et rent flertall for sitt parti i nasjonalforsamlingen. Mange har gjennom årene ledd høyt av klovnen og værhanen Johnson. Men den siste latteren kan bli hans.

Dette flertallet skal så brukes til å sikre at det ikke blir flere krumspring frem til Brexit iverksettes senest 31. januar neste år, og ikke minst i de videre forhandlingene om det fremtidige forholdet mellom Storbritannia og EU.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Minervas digitale årsabonnement til kr 799,-

Bestill her

Minervas digitale månedsabonnement til kr 99,- pr mnd,
første to uker kr 1,-

Bestill her

Minervas digitale årsabonnement + tidsskrift til kr 1249,-

Bestill her

Powered by Labrador CMS