Bra for Norge, dårlig for Minerva

Minerva avgir fire medredaktører og et redaksjonsrådsmedlem til den nye regjeringen. Forhåpentligvis er nasjonens gevinst større enn vårt tap, men sikker er jeg ikke.

Publisert Sist oppdatert

Minerva avgir fire medredaktører og et redaksjonsrådsmedlem til den nye regjeringen. Forhåpentligvis er nasjonens gevinst enda større enn vårt tap.

Minerva-kretsen får sin første statsråd siden Lars Roar Langset fra det gamle Minerva ble kulturminister i 1981: Medredaktør Torbjørn Røe Isaksen er blitt ny kunnskapsminister. Torbjørn ble med i Minerva-kretsen i 2003. Med sin fascinasjon for både døde gamle menn, som Edmund Burke og Michael Oakeshott, og aktive kontakt med levende gamle menn, som Lars Roar Langslet, har Torbjørn alltid vært det viktigste bindeleddet mellom det gamle Minerva fra 1960-tallet og dagens miljø.

Selv om Torbjørn har vært Minerva-kretsens fremste politiker, og, ville noen si, den eneste i redaksjonen med politisk teft, har han samtidig vært den som har vært kanskje aller mest opptatt av det ”prepolitiske”. Han har de siste årene stått bak papirutgavens idéseksjon, med temaer som afroamerikansk konservatisme, arven etter Martin Luther og antikken. Han har intervjuet filosofen John Gray, og skrevet om Edmund Burke, Russel Kirk og William Buckley.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Minervas digitale årsabonnement til kr 699,- i året,
første to uker kr 1,-

Bestill her

Minervas digitale månedsabonnement til kr 89,- pr mnd,
første to uker kr 1,-

Bestill her

Minervas digitale årsabonnement + tidsskrift til kr 1050,-

Bestill her