Brasília - Conselho de Ética rejeita processo contra o deputado Jair Bolsonaro, por elogiar Brilhante Ustra (Fabio Rodrigues Pozzebom/Agência Brasil)

Polariserende krefter i spill før søndagens valg i Brasil

Skal vi tro meningsmålingene står det mellom to kandidater: konservative Bolsonaro, som beundrer Trump, og Haddad, representant for den korrupsjonsrammede venstresiden.

Publisert Sist oppdatert

På søndag er det president- og delstatsvalg i Brasil, med mulighet for en ny valgrunde 28.oktober.  Presidentvalget kan avgjøres i første valgrunde dersom én av kandidatene skulle få mer enn halvparten av stemmene.  Det er det imidlertid svært usannsynlig at skjer, og brasilianerne forbereder seg nå på at det kommer til å bli to valgrunder.

Skal vi tro meningsmålingene vil det i annen valgrunde trolig stå mellom den militære kapteinen Jair Bolsonaro (PSL) på høyresiden og den tidligere utdanningsministeren Fernando Haddad (PT) på venstresiden.

Jair Bolsonaro leder nå an i meningsmålingene med 32%, og Haddad ligger på en andreplass med 23% . Den siste uken har mobiliseringen mot Bolsonaros kandidatur blitt kjent over hele verden med kampanjen #elenao, samtidig som han fortsetter å stige på meningsmålingene. 

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Minervas digitale årsabonnement til kr 799,-

Bestill her

Minervas digitale månedsabonnement til kr 99,- pr mnd,
første to uker kr 1,-

Bestill her

Minervas digitale årsabonnement + tidsskrift til kr 1249,-

Bestill her

Powered by Labrador CMS