Oslos Cemeteries and Burials Agency are on their way to becoming all-electric.
Oslos Cemeteries and Burials Agency are on their way to becoming all-electric.

Interne dokumenter: Byrådet i Oslo når ikke klimamålene

Byrådet soler seg i glansen av å være europeisk miljøhovedstad, og bruker PR-kroner på å få Oslos befolkning  til å støtte klimamålene. Samtidig forventer byrådet selv et «utslippsgap» på klimabudsjettet i 2020.

Publisert Sist oppdatert

Ambisjonene til byrådet i Oslo for klimapolitikken har gått verden rundt. «Vi skal telle karbondioksid slik som vi teller penger», uttalte finansbyråd Robert Steen (AP) til den internasjonale avisen Reuters i 2016. Han skrøt samtidig av at Oslo hadde fått et klimabudsjett med ambisjoner om å halvere klimagassutslippene på fire år. Ifølge byrådets eget budsjett skulle dette innebære «at utslippene fra Oslos territorium skal reduseres til ca. 600 000 tonn CO2-ekvivalenter innen 2020», fra et utgangspunkt på 1 400 000 tonn.

Planen har også imponert lederen for det internasjonale storbyforumet C40, Mark Watts. På forumets nettside skryter han av «enestående» Oslo, og skriver om «hvordan Oslos klimastrategi kan inspirerer en hel verden til handling for klima».

I 2017 ble Oslo også utropt av Europakommisjonen til europeisk miljøhovedstad for 2019. I begrunnelsen fra kommisjonen var igjen Oslos «unike klimabudsjett» og ambisjonsnivå særlig fremhevet. Det er for å feire miljøhovedstadsstatusen Oslos byråd satte av over 100 millioner kroner i 2019.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Minervas digitale årsabonnement til kr 699,- i året,
første to uker kr 1,-

Bestill her

Minervas digitale månedsabonnement til kr 89,- pr mnd,
første to uker kr 1,-

Bestill her

Minervas digitale årsabonnement + tidsskrift til kr 1050,-

Bestill her