NYHET

SALT beskriver seg som en kulturarena, og driver ikke bare med servering og badstue. I fiskehesjen henges også ulike kunstinstallasjoner opp. 20. februar i år åpnet utstillingen «Sweat» av Mikkel Aaland.

SALT må kanskje vike for ny brannstasjon ved Oslos havnepromenade

Dette til tross for at tomten i Bjørvika er ment for kultur og rekreasjon.

Publisert Sist oppdatert

Den kalde februarvinden vi har kjent i hovedstaden de siste ukene hindrer ikke de mest hardbarkede fra å hoppe i fjorden etter endt arbeidsdag. Hver fredag er Langkaia i Bjørvika full av urbane gjester som har funnet veien til SALT – det nomadiske kulturprosjektet der du blant annet finner en arktisk pyramide laget av fiskehesjer, et serveringsted, konsertscene og flere badstuer. Inne i den største badstuen er det DJ og bar. Der kan den som vil kombinere fredagspilsen med et forfriskende sjøbad.

Kanskje er det kontrasten til de prangende kulturbyggene som etter hvert fyller Bjørvika som har gitt SALT oppmerksomhet langt utenfor Norges grenser. Her finner du enkle trestrukturer som innbyr til spontan bruk av fjorden. Den urnorske, gamle kystkulturen der folket har fisket i enighet med naturen, kombineres med en kreativ og moderne utelivskultur.

«The new breed of public pop-up saunas is urban, social and popular with a younger crowd», skrev The Guardian i september. En journalist fra reisemagasinet Condé Nast Traveller beskriver entusiastisk opplevelsen av å løpe med dampende kropp langs havnen, kaste seg i sjøen med et hvin mens nysgjerrige shoppingturister stopper opp og skuer fra sidelinjen:

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Minervas digitale årsabonnement til kr 799,-

Bestill her

Minervas digitale månedsabonnement til kr 99,- pr mnd,
første to uker kr 1,-

Bestill her

Minervas digitale årsabonnement + tidsskrift til kr 1249,-

Bestill her

Powered by Labrador CMS