KOMMENTAR

Christian Tybring-Gjedde forlot tirsdag talerstolen idet utenriksminister Ine Eriksen Søreide ytret seg på en måte som kunne fremstå som kritisk til Tybring-Gjeddes holdninger om innvandring.

Tybring-Gjedde må velge om han skal være rosablogger eller politiker

Begge grupper liker å slenge dritt om andre – men politikere må tåle å få tilsvar uten å storme krenket ut av rommet.

Publisert Sist oppdatert

Det kunne selvsagt hende at det var taktiske tårer Christian Tybring-Gjedde gråt da han stormet ut av stortingssalen etter at utenriksminister Ine Eriksen Søreide hadde ytret seg på en måte som kunne fremstå som kritisk til Tybring-Gjeddes holdninger.

En del av Tybring-Gjeddes kjernevelgere ville i hvert fall kjenne seg godt igjen i situasjonen slik Tybring-Gjedde etterpå forsøkte å beskrive den: Her ytrer man bare sine bekymringer for demografisk endring i innvandrertette bydeler, og så kommer eliten løpende og kaller deg rasist!

Nå er ikke Tybring-Gjeddes versjon av hva som skjedde den mest dekkende: Det begynte med at Tybring-Gjedde spurte utenriksministeren «hvorvidt statsråden i sitt eget nabolag (...) omgås disse flyktningene til daglig og opplever de utfordringene som finnes blant folk flest» eller bare bedriver «festtaler her i stortingssalen og andre steder hvor man ønsker å være inkluderende og kanskje også få noen internasjonale stillinger ute».

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Minervas digitale årsabonnement til kr 799,-

Bestill her

Minervas digitale månedsabonnement til kr 99,- pr mnd,
første to uker kr 1,-

Bestill her

Minervas digitale årsabonnement + tidsskrift til kr 1249,-

Bestill her

Powered by Labrador CMS