Fantastisk temperament

Clinton vant nattens debatt. Det er konklusjonen til nesten alle kommentatorer, i meningsmålinger og i bettingmarkedene.

Publisert Sist oppdatert

Foran nattens debatt var ett av spenningsmomentene hvilken Trump som ville dukke opp. Ville det være han som forsøker å fremstå som president, og derfor har gått over til å bruke manus og teleprompter i sine taler? Eller vil det være han som deler ut svingslag i alle retninger, snakker stygt om motstanderne, lyver om egen og andres politikk og historie og av og til ender opp med lange, meningsløse ordsalater?

Det var i hovedsak den siste. I begynnelsen, der det handlet om økonomisk politikk, særlig når han snakket om handelspolitikken, var Trump ganske effektiv. Clinton er på defensiven her, og har blitt presset i handelsfiendtlig retning, selv om hennes retorikk ikke er like kraftig som Trumps. Beklagelig nok har denne valgkampen utviklet seg til en konkurranse om å være mest mulig proteksjonistisk.

Økonomi er et sterkt område for Trump, det viser en rekke målinger. Det er tre grunner til dette. Republikanerne har gjerne et lite forsprang her, den ikke helt strålende økonomien trekker ned for partiet som sitter ved makten, og Trump er en relativt vellykket forretningsmann.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Minervas digitale årsabonnement til kr 799,-

Bestill her

Minervas digitale månedsabonnement til kr 99,- pr mnd,
første to uker kr 1,-

Bestill her

Minervas digitale årsabonnement + tidsskrift til kr 1249,-

Bestill her

Powered by Labrador CMS