Narkotikakartellene lever videre

NY BOK: Sønnen til Pablo Escobar mener at Colombia først nå er klart for fred. Men det er stadig mange i landet som tjener på narkotikakrigen.

Publisert Sist oppdatert

Fortellingen om den ettertraktede kokainsmugleren, Pablo Escobar, har vandret over utallige skjermer etter at Netflix i 2015 lanserte suksess-serien Narcos. Serien forteller om unge Escobar, som i løpet av 80-tallet tjente seg styrtrik på narkotikahandel på bekostning av et svakt colombiansk statsapparat.

Netflix-serien er ikke den eneste gjenskapningen av narkobaronens liv, som til utmattelse har illustrert den surrealistiske historien om ham. Men til tross for sin underholdningsverdi, har Escobar etterlatt seg en tung arv i Colombia, som fortsatt kjemper mot omdømmet som narkotikaparadis.

I boken Min far Pablo Escobar forteller Juan Pablo Escobar, som ble nødt til å endre navnet sitt til Juan Sebastián Marroquín for å leve et normalt liv, det som skal være et korrektiv til de mangfoldige fremstillingene av narkobaronen. Han har en egen tilgang til sannheten og forteller en nøktern versjon av familiens liv i kulissene til den enorme kriminelle virksomheten til Medellín-kartellet.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Minervas digitale årsabonnement til kr 799,-

Bestill her

Minervas digitale månedsabonnement til kr 99,- pr mnd,
første to uker kr 1,-

Bestill her

Minervas digitale årsabonnement + tidsskrift til kr 1249,-

Bestill her

Powered by Labrador CMS