NYHET

En del av å takle Corona-situasjonen, er å gi hverandre litt egentid, samt ta vare på seg selv oppi alt, sier psykolog Frode Thuen.

Krisen kan øke antall skilsmisser

Å være i en krevende situasjon over tid, gir et press på forholdet. Vi må regne med at det øker tendensen til brudd, sier professor og psykolog Frode Thuen.

Publisert Sist oppdatert

– Dette er en veldig krevende situasjon på alle mulige måter. Å være i en krevende situasjon over tid, gir et press på forholdet som ikke alle takler så bra. Det sliter på forholdet. Vi må regne med at det øker tendensen til brudd.

Thuen er professor i psykologi, samt arbeider som psykolog og parterapeut i Bergen. Siden 2006 har han også hatt en ukentlig samlivsspalte i A-magasinet. Samlivseksperten tror den krisen samfunnet nå står i, kan medføre et økende antall skilsmisser.

– Det er vanligvis spesielt etter sommerferien at vi ser en økning i henvendelsene til familievernet, men dette er selvfølgelig en mye mer krevende situasjon i og med at en er tvunget til å være mye mer sammen som par. I tillegg er det en stor del usikkerhet og spenning, sier Frode Thuen.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Minervas digitale årsabonnement til kr 799,-

Bestill her

Minervas digitale månedsabonnement til kr 99,- pr mnd,
første to uker kr 1,-

Bestill her

Minervas digitale årsabonnement + tidsskrift til kr 1249,-

Bestill her

Powered by Labrador CMS