NYHET

Norge er det snart satt 10 millioner vaksinedoser. Det har også ført til at man har funnet bivirkninger man ikke oppdaget ved utprøvningen av vaksinene.

Komplisert og utfordrende å kommunisere: 1840 sykehusinnleggelser er rapportert som mistenke bivirkninger etter vaksinasjon mot Covid-19.

Men for den vanligste årsaken til sykehusinnleggelse i etterkant av vaksinasjon er det ikke etablert noen sammenheng mellom vaksinen og hendelsen. – At meldingene er behandlet betyr at de er klassifisert og vurdert, men det betyr ikke at det er avgjort at det er en årsakssammenheng i alle tilfellene, forklarer Overlege Sigurd Hortemo i Legemiddelverket.

Publisert

Siden vaksinasjonsprogrammet mot covid-19 begynte har det snart blitt satt 10 millioner vaksinedoser i Norge. 4,3 millioner nordmenn har fått sin første dose, 3,9 millioner har fått to doser og 1,1 millioner nordmenn har også mottatt den tredje vaksinedosen.

Legemiddelverket har ført løpende statistikk over mistenkte bivirkninger fra vaksinene. I deres siste rapport fremkommer det at Legemiddelverket har mottatt 45 153 meldinger om mistenkte bivirkninger, 24 369 av disse er behandlet og 4203 er vurdert som alvorlige.

Til Minerva forklarer overlege Sigurd Hortemo i Legemiddelverket at rapporten ikke uten videre kan leses slik at det er vaksinene som har forårsaket de alvorlige tilfellene

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Minervas digitale årsabonnement til kr 799,-

Bestill her

Minervas digitale månedsabonnement til kr 99,- pr mnd,
første to uker kr 1,-

Bestill her

Minervas digitale årsabonnement + tidsskrift til kr 1249,-

Bestill her

Powered by Labrador CMS