KORTE NYHETER

Vil ha boikott av DNB

Norske leger kritiserer banken for å oppfordre kundene til å benytte seg av den private legetjenesten Dr. Dropin.

Publisert

DNB ønsker at flere norske kvinner sjekker seg for livmorhalskreft. I september uttalte Kreftforeningen at 25 000 færre kvinner hadde tatt livmorhalsprøve i år sammenlignet med i fjor, skriver DNB Nyheter i en artikkel publisert fredag. Årsaken skal være at færre har mottatt påminnelse om å teste seg, for å redusere presset på helsevesenet.

Nå har DNB slått seg sammen med den private legetjenesten Dr. Dropin for å tilby flere kvinner livmorhalsprøver. Programkunder får gratis celleprøve, skriver banken i artikkelen.

Tilbudet har fått leger til å reagere. «Nå må dette spekulative sammensuriet mellom helse og kommers ta slutt!! Det bryter sakte men sikkert ned det helsevesenet vi nyter godt av alle sammen, når det virkelig trengs!» skriver lege og forfatter Kari Løvendahl Mogstad på Twitter. «På tide at landets leger boikotter DnB», skriver plastikkirurg Christian Askenberg med henvisning til Mogstads tweet. Overlege ved FHI, Preben Aavitsland, har retvitret Askenbergs oppfordring til boikott.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Minervas digitale årsabonnement til kr 799,-

Bestill her

Minervas digitale månedsabonnement til kr 99,- pr mnd,
første to uker kr 1,-

Bestill her

Minervas digitale årsabonnement + tidsskrift til kr 1249,-

Bestill her

Powered by Labrador CMS