NYHET

Oppfordrer til samarbeid om økte skatteinntekter

Utviklingsminister Dag-Inge Ulstein ber Verdensbanken, EU og G20-landene om å spille nøkkelrolle for å sikre økte skatteinntekter, og en mer rettferdig fordeling av skattebyrden i gjenoppbygningsfasen etter korona.

Publisert

I tale fremført på vegne av de nordiske og baltiske landene i Verdensbankens utviklingskomité tok utviklingsminister Dag-Inge Ulstein (KrF) til orde for en omlegging av det internasjonale skattesystemet for å sikre større skatteinntekter i kjølvannet av koronakrisen.

«Den globale pandemien har ført til store strukturelle økninger i offentlige utgifter og lav økonomisk vekst. Fremover vil økte inntekter være viktig. Den økonomiske byrden må ikke falle uforholdsmessig på vanskeligstilte grupper. Rettferdig beskatning er en vei for å gjenvinne offentlig tillit, bidra til inkluderende økonomisk vekst og angripe fattigdom. I gjenoppbygningen må skattegrunnlaget økes, og smutthullene lukkes. Progressive skatter og forhindring av selskapsskatteunndragelse vil bli viktig», uttalte Ulstein.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Minervas digitale årsabonnement,
første to uker kr 1,-

Bestill her

Minervas digitale månedsabonnement,
første to uker kr 1,-

Bestill her

Digitalt årsabonnement og kvartalstidsskrift til 1050 kr i året

Bestill her