KOMMENTAR

Redaktør for kulturavisen Subjekt Danby Choi
Redaktør for kulturavisen Subjekt Danby Choi

Subjektredaktøren fortjener lønnen sin

Det må være lov å lykkes, også for de som jobber med kultur i det private.

Publisert Sist oppdatert

I en sak hos Medier24 rettes det skarp kritikk mot Danby Choi, mediegründer og redaktør for kulturavisen Subjekt, for at han i 2019 tok ut 950 000 kroner i lønn fra eget selskap.

Blant kritikerne av Choi finner vi blant annet leder for norsk journalistlag Lisbet Jære. Hun kritiserer Choi for å ha tatt ut så store beløp av selskapet i lønn, samtidig som bedriften tidligere har hatt en ansatt som ikke tjente mer enn 10 000 kroner i måneden for en 60 prosent stilling, og at frilansere som har bidratt med artikler til Subjekt, ikke er blitt honorert med mer enn 500 kroner per sak da avisen startet opp. Hun omtaler derfor det hele som en «skrekkhistorie om uprofesjonell styring» fra Choi sin side.

Men denne kritikken mot Choi er malpassert. Journalistlaget har riktignok rett i at 500 kroner per sak ikke er et særlig høyt honorar; men på det tidspunktet tok heller ikke redaktøren ut høy lønn. Honoraret er siden økt til 1500 kroner i takt med at avisen har fått høyere omsetning og bedret lønnsomhet.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Minervas digitale årsabonnement,
første to uker kr 1,-

Bestill her

Minervas digitale månedsabonnement,
første to uker kr 1,-

Bestill her

Digitalt årsabonnement og kvartalstidsskrift til 1050 kr i året

Bestill her