NYHET

IKKE DEBATTREDD: Danby Choi i Subjekt.

Kulturlivets vaktbikkjer

Vi har lyktes fordi vi har journalistisk integritet på et område der de fleste kulturjournalister har vært mer interessert i å være venner med sitt eget dekningsområde, enn å drive kritisk journalistikk, sier Danby Choi, sjefsredaktør i Subjekt.

Publisert Sist oppdatert

På kort tid har Subjekt.no inntatt offentlig rom som en avis som markerer seg sterkt på kulturfeltet. Nylig fikk de innvilget pressestøtte. Sjefsredaktøren, som også er gründeren bak Subjekt, er nominert til årets medienavn av Kampanje. I fjor ble han kåret til årets nykommer av Redaktørforeningen. Danby Choi har kommet for å bli, men hvem er denne skarpt argumenterende kulturredaktøren? Og hva er konseptet bak Subjekt?

– Subjekt er landets ledende kulturavis, skriver dere om dere selv. Hvordan kan du gå så høyt ut?

– Vi utkonkurrerte raskt alle medier som utelukkende fokuserer på kultur. Vi startet med å sammenligne oss med kulturtidskriftene, men ble mange ganger så store. Vår tabloide tilnærming minner heller ikke mye om Kunstkritikk, Vagant og Vinduet. Men vi har omfattende anmelderi, kritikk og essayistikk i Subjekt, det er en avdeling. Vi dekker de samme områdene som kulturtidsskriftene, men på en mer aktuell og tabloid måte. Vi sammenligner oss mer med kulturredaksjonene i de store avisene som Klassekampen og Morgenbladet, svarer Danby Choi, sjefredaktør i Subjekt.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Minervas digitale årsabonnement til kr 799,-

Bestill her

Minervas digitale månedsabonnement til kr 99,- pr mnd,
første to uker kr 1,-

Bestill her

Minervas digitale årsabonnement + tidsskrift til kr 1249,-

Bestill her

Powered by Labrador CMS