KOMMENTAR

Isolert, singel og homo: sextreff i koronaens tid

Jeg tok en tur på sjekkeappen Grindr for å se hvordan pandemien påvirker datinglivet til Oslos single og skeive befolkning.

Publisert

Koronatid er karantenetid. Enten det skyldes utenlandsopphold, sykdomstegn eller bare tiltakene myndighetene har satt i gang, befinner de fleste av oss seg i en form for karantene i disse dager. Sosiale, kulturelle, sportslige og religiøse begivenheter er avlyst, og folk flest bes holde seg hjemme. Ikke nok med det: Vi skal også holde avstand fra hverandre. Som kollega Ivar Staurseth skrev i forrige uke, er nordmenn nå tilsynelatende mindre redde for å si fra til hverandre om samfunnets normer og regler brytes. Bare det sier sitt om hvor stor påvirkning denne krisen har hatt på oss.

Livet er på noen måter satt på vent. For mange single er det kanskje datinglivet, eller fraværet av det, som er den vanskeligste konsekvensen av å leve gjennom en pandemi. Selv er jeg ikke singel, og kan ikke klage på akkurat dette aspektet ved koronaviruset.

Likevel husker jeg selvsagt singeltilværelsen godt: Lystene som gjør det ønskelig å tylle i seg alkohol for så å presse seg inn på et svett dansegulv i Oslo sentrum en lørdag kveld. Skue utover mengden for å se om man finner et appellerende fjes klistret på en helst like appellerende kropp. Nå er barene i Oslo stengt, alkoholkranen skrudd igjen og ingen vil presses inn på et trangt dansegulv.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Minervas digitale årsabonnement til kr 749,- i året,
første to uker kr 1,-

Bestill her

Minervas digitale månedsabonnement til kr 99,- pr mnd,
første to uker kr 1,-

Bestill her

Minervas digitale årsabonnement + tidsskrift til kr 1199,-

Bestill her

Powered by Labrador CMS