Jobbe mer!

Flere kvinner bør jobbe mer, men Anne Kari Bratten i Spekter kaster sten i glasshus. Helse- og omsorgssektoren må selv legge bedre til rette for heltid.

Publisert Sist oppdatert

NHOs årskonferanse hadde i år tittelen «Verdien av arbeid». Og den verdien er stor, på alle plan – for hver enkelt, for bedrifter og offentlige virksomheter og for samfunnet. Arbeidet er kort og godt grunnlaget for velstand.

Så lenge det er en sterk sammenheng mellom arbeidsinnsats og velstand, er logikken at mer arbeid gir mer velstand. Det er også en direkte sammenheng mellom arbeidsinnsats og offentlige budsjetter. Riktignok har oljepengene gjort at vi har kunnet bevilge oss litt mer offentlig velferd uten at vi har behøvd å arbeide mer, men det vil ikke kunne fortsette på samme måte.

Fremover vil det bli færre yrkesaktive per pensjonist, og det er det som gjør at det må jobbes mer for å opprettholde den offentlige velferden og øke den i takt med at flere pensjonister vil kreve flere helse- og omsorgstjenester enn i dag. De vil også være opptatt av kvaliteten på det de får, noe som øker kostnadene ytterligere.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Minervas digitale årsabonnement,
første to uker kr 1,-

Bestill her

Minervas digitale månedsabonnement,
første to uker kr 1,-

Bestill her

Digitalt årsabonnement og kvartalstidsskrift til 1050 kr i året

Bestill her