Den bortkomne sønn vender hjem

Mímir Kristjánsson har sluttet i Klassekampen for å bli Rødts førstekandidat i hjembyen Stavanger. Han vil utjevne forskjeller og stoppe cruiseskip i Vågen og mobiltelefoner i skolen, og snakker med borgerpressen om olje, bedehus, monarki og konservatisme.

Publisert   Sist oppdatert

Da jeg gikk på videregående skole i Haugesund, i år er det femten år siden jeg begynte, ble jeg klar over en nokså jevnaldrende og rampete islending med bustete hårfrisyre i Stavanger, denne større nabobyen i Rogaland som haugesundere alltid har hatt litt komplekser overfor.

Mímir Kristjánsson, het rampegutten, og han var lokal og etter hvert nasjonal leder av Rød Ungdom. Jeg sympatiserte aldri med dem. Men jeg husker likevel at jeg godtet meg da han og andre RU-ere stormet KrF-landsmøtet i Bergen i 2004, utstyrt med vannsprøyter, for å kurere kristenfolket mot homofobi. Det var så herlig frekt og lekent. KrF-ere ble litt redde.

– Vil du ha en kaffe, spør Mimir femten år senere idet borgerpressens utsending har stampet rundt som en pingvin i høy snø og til slutt funnet riktig inngangsdør.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Digitalt månedsabonnement til 89 kr i måneden

Bestill her

Digitalt årsabonnement til 699 kr i året

Bestill her

Digitalt årsabonnement og kvartalstidsskrift til 1050 kr i året

Bestill her