Den endelige løsningen

Rasmus Paludans mål er en verden uten muslimer. Hans rasistparti lå an til å komme inn i Folketinget. Nå kan han ha gått for langt.

Publisert Sist oppdatert

Etter at Rasmus Paludans parti Stram Kurs for to uker siden hadde samlet inn nok underskrifter til å stille til Folketingsvalget, kom de første meningsmålingene der han var med. De viste alle at Stram Kurs klarte sperregrensen på to prosent – den beste var hos YouGov med 3,9 prosent.

Siden han tar stemmer fra høyresiden, først og fremst Dansk Folkeparti, ville det gjøre enda vanskeligere å vinne et flertall for den blå blokken, som ligger solid etter den røde på alle målinger. Venstres statsminister Lars Løkke Rasmussen har gjort det klart at han på ingen måte vil samarbeide med Stram Kurs. Tirsdag sa han: - Jeg kommer ikke til at bygge en regjering på en politisk dialog eller innrømmelser til dette partiet. Det kommer ikke til å skje.

Samme dag kunngjorde Løkke Rasmussen at valget avholdes den 5. juni. Etter dette har mye handlet om Paludan, og pressen har for alvor begynt å grave.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Minervas digitale årsabonnement til kr 699,- i året,
første to uker kr 1,-

Bestill her

Minervas digitale månedsabonnement til kr 89,- pr mnd,
første to uker kr 1,-

Bestill her

Minervas digitale årsabonnement + tidsskrift til kr 1050,-

Bestill her