Ukens snakkis

– Den samme sure ånden som fra høyreradikale kommentarfelt

Bilde: Skjermdump fra Resett.no 30. august 2017.

Miljøpartist Eivind Trædal er ikke uventet negativ til Resett.no. Espen Teigen (FRP) er mer positivt avventende.

Resett ble lansert denne uken. Det skulle egentlig foregå i det stille, men mediene kom redaktør Helge Lurås i forkjøpet. Den innvandringsskeptiske og høyrevridde nettsiden er finansiert blant annet av Christian Mikkel Doubloug og Øystein Stray Spetalen. Øyvind Strømmen har omtalt nettsiden som en «Facebookvegg», men nettstedet har på kort tid fått 8.500 likes på Facebook.

Styrker nok et innvandringskritisk nettsted mangfoldet i samfunnsdebatten?

Anne Siri Koksrud Bekkelund, Civita:

Anne Siri Koksrud Bekkelund, tidligere Venstre-byråd.

– Vel, vi har jo innvandringskritiske nettsteder fra før. Nok et slikt vil naturlig nok føre til mer mangfold, gitt at det ikke er kliss likt de vi har fra før. Om det er en styrke eller ikke, er en annen sak. Siden jeg er en liberal hippie, er jeg jo ikke akkurat i målgruppen, og er sånn sett feil person å spørre. Jeg kan vel si at basert på hva jeg har sett så langt, er det neppe Resett jeg først kommer til å søke mot når jeg ønsker mitt verdensbilde og mine oppfatninger utfordret.
Hvis dette blir et nettsted med kildekritikk og ordentlig journalistikk, men med annen vinkling enn mainstream media, er det positivt i mine øyne. Espen Teigen. 

Espen Teigen, rådgiver for Sylvi Listhaug (FrP)

Espen Teigen, Frp.

Fremskrittspartiet

– Det er vanskelig å si. Vi har ikke sett hva Resett helt er enda. Hvis dette blir et nettsted med kildekritikk og ordentlig journalistikk, men med annen vinkling enn mainstream media, er det positivt i mine øyne. Vi har nok med nettsider som er drevet av halv- eller helnazister som lager såkalte «nyheter». De er skadelige.
Bli abonnent på Minerva, høyresidens nettavis: Kun 1,- første måneden!

Eivind Trædal, stortingskandidat, MDG:

Eivind Trædal, Miljøpartiet De Grønne.

– Resett virker vel ikke så mye som et friskt pust, men snarere som den samme sure ånden som i utallige høyreradikale Facebook-kommentarfelt, republisert som en slags «nettavis›. Det har vært fascinerende å følge Helge Lurås´intellektuelle reise fra jukseekspert til demagog. Det siste året har Document og Human Rights Service oppnådd enda større spredning, og toppa delingslistene hver uke, om ikke hver dag, med sine dommedagsprofetier og konspirasjonsteorier. Resett plasserer seg, såvidt jeg kan se av deres «manifest», som en enda mer ytterliggående versjon av det samme. Sånn sett blir vel ikke debatten så fryktelig mye mer mangfoldig, men enfoldet får litt større plass til å boltre seg. En nettavis som framhever hatet som en viktig dyd, er en form for mangfold jeg synes Norge kunne klart seg fint uten. Noen berikelse er det i alle fall ikke.

Les også Øyvind Strømmen: Ein facebookvegg som nettavis.

Bli abonnent

Da får du tilgang til alle artikler. Det tar under ett minutt.

Prøv i en måned for 1,-
Allerede abonnent? Logg inn

Fra forsiden