DEBATT

Det er feil å stenge Polet

Tiden har kommet for å forme politikk også med tanke på de mange som har det ugreit, i det minste må vi slutte å legge stein til byrden.

Publisert Sist oppdatert

Som avholdsmann er det naturligvis fristende å klatre opp på prekestolen, men jeg tror ikke at hån er hva noen trenger akkurat nå.

Min måte å se dette på har å gjøre med folkehelse. I Norge er korona-bekjempelsen motivert ut av ett mål, og ett unntak. Redde livet til de med dårlig rotfeste, med unntak for barna.

Men folkehelse er også mental. Jeg er overrasket over at Folkehelsa ikke vektlegger de manges sinnsro mer. Flere har så langt dødd av selvmord, overdose og drap enn av korona. Er det en seier?

I stedet for å håne de som ikke er så sterke at de tåler isolasjon uten alkohol synes jeg vi skal være empatiske, være greie. Jeg synes også at mediene bør begynne å ta vanlige folks side. Det fremstår litt ofte som om NRK-journalisten er ute etter jobb i regjeringsapparatet. Ikke så at jeg er ute etter sensasjonalisme, men ingen regjering bør over tid kunne kan ta æren for alt og ansvar for ingen ting.

Jeg har inntrykk av at den siste nedstengningen er mottatt annerledes enn de foregående. Folk flest virker mer paniske, mindre høflige på butikken. I sum. Jeg synes staten bør gjenåpne Polet i morgen.

Jeg synes journalistene bør ta seg en pause fra å være de rike, mektige og berømtes advokater - og tenke litt på frilans-stakkaren som er innelåst på 65 m2 i Kværnerbyen med tom konto og ei dame han ikke lengre liker. Jeg mener dette i fullt alvor. Jeg har fått nok av at alt vi ser er solbrune byråkrater som zoomer fra hytta med stappfull lommebok og null arbeidsbyrde.

Tiden har kommet for å forme politikk også med tanke på de mange som har det ugreit, i det minste må vi slutte å legge stein til byrden.