Mediekritikk

Det gode hatet

Helge Lurås mener statsministeren må leve med at mange

Bilde: Hans Kristian Thorbjørnsen

Helge Lurås mener at Erna og Jonas må leve med at folk «hater» dårlig politikk. Hans lesere gir sine bidrag.

Den 24. juli tok Resetts redaktør Helge Lurås et oppgjør med de mange påstandene om en hatefull tone fra de som er imot innvandring. Han startet slik:

«Erna Solberg, Jonas Gahr Støre, Jens Stoltenberg og et utvalg av kommentatorer og Ap-folk snakker om «hatet» som visstnok «florerer», er på «fremmarsj», er «mer utbredt enn noensinne» osv. Dernest «advarer» de mot hatet, sier at det må «bekjempes» osv.»

Jeg antar at Lurås har latt seg inspirere av statsministerens tale i forbindelse med årsdagen for terrorangrepet mot AUF og regjeringen 22. juli, to dager før han skrev. Hun sa blant annet:

«I dag ser vi de samme konspirasjonene i kommentar-feltene. Hatet lever fortsatt. Flere av dem som overlevde, ble rammet av terroristens kuler. Nå opplever de også ord som rammer. Som har til hensikt å bringe dem til taushet. De som rammes av hets og hat, skal vite at de har oss alle i ryggen.».

Uten at han tar dem som truer overlevende fra den nasjonalkonservative AP-hateren Anders Behring Breiviks terrorangrep i forsvar, mener Lurås at de som tar til motmæle mot islam og innvandring er Norges håp:

«Og all kritikk retter seg som vanlig mot egen befolkning, mot det segmentet av befolkningen som reelt sett har kimen til kollektiv selvoppholdelse. (…) Følelser er ment å mobilisere i overlevelsens hensikt.»

Og dersom noen uttrykker seg hatefullt, er det de som beskylder dem for å uttrykke seg hatefullt som har skylda.

«Når ledende norske medier og politikere beskylder en betydelig andel av befolkningen for å «hate» i et slags irrasjonelt idioti, har det selvfølgelig som konsekvens at folk bare blir enda mer forbannet og «hatefulle» enn de var i utgangspunktet.»

Lurås skriver ikke noe om hvem som har skylda dersom noen av de hatefulle går til hatefulle handlinger.

Det er helt sant at det er mobilisert mange følelser overfor våre ledende partier og politikere. Her er et utvalg av kommentarene under Lurås’ artikkel, mange av dem forkortet, og alle sluppet gjennom av hans forhåndsmoderering.

Sofus: «Det er ikke hat. Det er forakt. Forakt for feige, falske politikere, belærende og løgnaktig presse, fordummende fjernsyn og bevisst nedsettende omtale av alle som er uenige med makta.»

ARG: «Media har makta i Norge og media i sine respektive land styrer der med sin forvaklede politikk. Skulle tro de er blitt enige mellom landene hvordan verden skal styres? Kanskje de har en felles toppmøte i hemmelighet a la Bilderberg? Hva vet vi? Fysj!!! å selge landet vårt og verdiene som er skapt i flere generasjoner til EU og la oss innvandere av mennesker som ikke har noe i vårt land å gjøre med en så destruktiv, hatefull og reveserende kultur og forlange at vi skal rette oss etter dem.»

Jeg hater ikke Erna, jeg bare synes hun burde holde kjeften sin når voksne snakker, og kanskje vurdere å spise litt mindre og bevege seg litt mer.

Gulosten: «Selv om man hater så er det ikke noe galt med det. Det f.eks. å hate å se det du elsker blir ødelagt viser sunne følelser. Politikerne blir nok i større grad foraktet enn hatet men det er selvforskyldt. Erna, Støre, Hareide, Grande, etc. er direkte ansvarlige for å importere terrorister, voldtektsforbrytere, rans- og drapsmenn vi kunne vært foruten.»

Andreas: «Et virkelig godt innlegg av Lurås som sier alt om disse globalistene, Erna, Jonas og resten av venstrebermen.»

NotMe: «Jeg hater ikke Jonas, jeg bare synes han er en stor, ignorant, dust fra vestkanten som burde stikke fingeren i jorda. Jeg hater ikke Erna, jeg bare synes hun burde holde kjeften sin når voksne snakker, og kanskje vurdere å spise litt mindre og bevege seg litt mer.»

Pluto: «Det såkalte «hatet» er det nettopp det politisk-korrekte regime selv som både er ansvarlig for, og – som de selv avler frem ved sitt konsensus-politisk-ekstremistiske selvmordsparadigme, som i sitt (u)vesen er unatur og ulov satt i system via EU-diktaturet og andre internasjonale formynder- og rettsstridighets-organer, som vi; Det norske Folk, i dag er satt under trellskap overfor.»

Olav Sæther: «Dessverre er de som styrer Norge en del av en verdenselite og styrt av fremmede herrer.»

Sigmund Kvalnes: «Det virker som de ikke har noen sperre for hvilke pill råtne metoder de skal knekke andre meninger. Våre meninger er nå definert som HAT-ytringer. Slik klarte de å fjerne Listhaug fra regjeringskontorene, og slik skal de foreta STATSKUPP ved neste valg, ved å definere alle motstanderes meninger som HAT-ytringer.»

Tor Anders Engen: «De sier at De hater nazismen, men elsker nazi prosjektet EU. Ser man grundigere på arbeidsinnvandring er dette den moderne formen for slavehandel. Det er de samme aktører som er med i spillet.»

Foxcamp: «Hvorfor er det ingen som setter fokus på det hatet som bl. a. Erna Solberg, Jonas Gahr Støre, Trine Skei Grande, og #Antikrist Knut Arild Hareide har over for eget etnisk norsk befolkning? (…) Demokratiet i Norge har Erna Solberg avskaffet.»

Mjolne: «Her omdøper politikerne og deres propagandaspredere sunn nasjonalisme til «hat» for å rettferdiggjør antidemokratiet og vanstyret.»

Ferguson: «Jeg tørr å påstå at dagens politikere med noen få unntak er en fare for rikets sikkerhet. Høyre og ap politikere mener selv at de gjør det riktige,de er fullstendig hjernevasket av globaliseringen og eu.»

Runee999: «Først og fremst så hater jeg ap for det utstrakte korrupte politiske kameraderiet og korrupsjonen de har beriket norsk politikk med om det egentlig kan kalles politikk det de driver med.»

Fra forsiden