Det veloppdragne folket

Jeg vet ikke, er det galskap å skrive en debattartikkel til den stadig voksende nettsiden Avpixlat, eller er det bare en naturlig del av Bjørn Stærks prinsippfaste tro på den frie debatten?

Publisert Sist oppdatert

- Jeg vet ikke, er det galskap å skrive en debattartikkel til den stadig voksende nettsiden Avpixlat, eller er det bare en naturlig del av Bjørn Stærks prinsippfaste tro på den frie debatten?

Forfatteren og spaltist Bjørn Stærk er fantastisk interessant i sin brutale ytringsfrihetskamp. Og selv om det meste av det som står i hans siste bok Oppdra folket (Trolltekst, 2013) allerede er kjent, er det interessant å lese om de mer eller mindre absurde svenske utspillene mot norsk kultur. Se bare på Sofia Jupithers utspill om Folk og røvere i Kardemommeby, til den rasistiske veden, nynorsken og skigåingen.

Det frustrerende og samtidig imponerende ved Stærk, er at han er så konsekvent. Jeg vet ikke, er det galskap å skrive en debattartikkel til den stadig voksende nettsiden Avpixlat, eller er det bare en naturlig del av hans prinsippfaste tro på den frie debatten? For en diskusjon om bøker som handler om innvandring, kommer før eller senere til å havne på Avpixlat. Hvorfor ikke invitere til den diskusjonen ved å fortelle hva det er man selv tror på?

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Minervas digitale årsabonnement til kr 749,- i året,
første to uker kr 1,-

Bestill her

Minervas digitale månedsabonnement til kr 99,- pr mnd,
første to uker kr 1,-

Bestill her

Minervas digitale årsabonnement + tidsskrift til kr 1199,-

Bestill her

Powered by Labrador CMS