Sverre Diesens løsning er uegnet til alt annet enn å skyte på blink

Hvis politikerne fortsetter å høre på Sverre Diesen, ender vi opp med en forsvarsstruktur som ikke er egnet til å ivareta vår sikkerhet.

Publisert Sist oppdatert

Så var det altså min tur. Til å bli kalt patetisk og innsiktsløs av Sverre Diesen. Kanskje skal jeg være beæret, for jeg er i godt selskap. I kjent stil leverer den tidligere forsvarssjefen en bredside av hersketeknikker og personangrep mot den som drister seg til å være uenig med ham. I sitt svar på mitt debattinnlegg i Minerva 16. mars, får han plass til hedersbetegnelser som uredelig, uærlig, under falskt flagg, reaksjonær, kvasiteoretisk og blottet for konsistens. I tillegg til patetisk og innsiktsløs, selvsagt.

Les også: Hærens museumsvoktere på krigsstien

Men. Det er jeg villig til å overse. Det som ikke kan oversees er dette: Gjennom sin retoriske og arrogante argumentasjon, fortsetter Sverre Diesen å forlede befolkningen og landets politikere til å tro at vår sikkerhet best ivaretas med et lite, høyteknologisk forsvar uten evne til å føre kamp på landjorden. Ved å bruke velkjente hersketeknikker, tilslører han de åpenbare svakhetene hans løsning har, men som han ikke er villig til å innrømme. Sverre Diesen bærer et tungt ansvar for at Norges forsvarsstrategi går i en retning som øker spenningsnivået i våre nærområder, og reduserer handlefriheten vi har som nasjon.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Digitalt månedsabonnement til 1 kr for første måned,
deretter 89 kr i måneden

Bestill her

Digitalt årsabonnement til 699 kr i året

Bestill her

Digitalt årsabonnement og kvartalstidsskrift til 1050 kr i året

Bestill her