Adam Salehs krenkelse

Ble to muslimer kastet av et Delta-fly fordi de snakket arabisk i telefonen, slik Dagbladet meldte? Sannsynligvis var det hele en provokasjon.

Publisert Sist oppdatert

Dagbladet kunne 21. desember fortelle historien til YouTube-stjernen Adam Saleh, som hadde spredd seg i sosiale medier med voldsom kraft. Dagbladet gjengir Salehs versjon ukritisk og uten kontekst. Den går som følger:

Saleh og en venn (Slim Albaher) skal reise fra London til New York på en Delta-fly. Han ringer sin arabisktalende mor for å fortelle når flyet lander. Da blir noen medpassasjerer mistenksomme, og det hele hender med at de kontakter flyvertinnen som får de to kastet av før avgang. Krangelen rundt dette har han filmet og postet på YouTube.

Dagbladets Marie Røssland har ikke funnet noen grunn til å trekke dette i tvil, ut over at hun nevner at Delta lovet å undersøke saken. Så vidt jeg kan se har Dagbladet heller ikke publisert mer om dette, etter at Salehs historien ganske raskt ble utfordrer av medpassasjerer i andre medier, både sosiale og andre.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Minervas digitale årsabonnement til kr 699,- i året,
første to uker kr 1,-

Bestill her

Minervas digitale månedsabonnement til kr 89,- pr mnd,
første to uker kr 1,-

Bestill her

Minervas digitale årsabonnement + tidsskrift til kr 1050,-

Bestill her