NYHET

Frank Willy Djuvik, gruppleder for Frp i Kinn kommune, fotografert ved kirken på Kinn, en kirke bygget av et troll.

– Fremtiden er blå i distriktene

Det er ikke ofte Minerva har med seg politikere ut på sagaøyer for å snakke om troll. Tar en med seg gamle Sogn og Fjordanes mest profilerte Frp-politiker, antagelig gjennom alle tider, med rutebåten til sagaøya Kinn, kommer en ikke rundt.

Publisert

Frank Willy Djuvik er gruppeleder for Frp i Kinn kommune, en kommune som består av tidligere Vågsøy i Nordfjord og Flora i Sunnfjord, en kommune som geografisk ikke henger sammen. Ikke engang troll klarer kaste steiner så langt. For å komme seg til Måløy, kjører Djuvik først bil før han tar båt.

I Florø kjenner en lukten av sjø. Langs sjøen ligger fiskebåter, sammen med oppussede rorbuer. Ved kaien ligger raden av rutebåter som frakter passasjerer rundt til øyene utenfor Florø, til Måløy og, selvsagt, til turistmålet Kinn der Sankt Sunnivas søster, Borgny, ifølge sagnet, skal ha drevet i land og giftet seg med, ja nettopp, et troll.

Trollet lovet å bygge en kirke. Kirken er Kinn kirke, ble satt opp på 1100-tallet og står den dag i dag. Dessverre avsluttet trollet arbeidet før kirken var helt ferdig.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Minervas digitale årsabonnement til kr 799,-

Bestill her

Minervas digitale månedsabonnement til kr 99,- pr mnd,
første to uker kr 1,-

Bestill her

Minervas digitale årsabonnement + tidsskrift til kr 1249,-

Bestill her

Powered by Labrador CMS