NYHET

Politiet bekrefter alvorlig voldshendelse på Lutvann i Oslo natt til første nyttårsdag

– Vi dysser ikke ned slike hendelser, sier Eirik Wilmann i Oslo-politiet til Minerva. Han sier videre at politiet ikke har hatt kapasitet til å kommentere hendelsen som først ble omtalt av Resett og Document i helgen.

Publisert Sist oppdatert

I helgen omtalte alternativmediene Resett og Document en grov voldshendelse på Lutvann. Hendelsen fant sted tidlig på morgenen 1. januar. Resett skriver at «to voksne mennesker, medlemmer i idrettsforeningen, ble angrepet av en større gjeng bestående av individer anslagsvis i alderen 14 til 20. Ungdomsgjengen skal ha angrepet ofrene bakfra, slått dem ned, for så utsette dem for svært grov mishandling.»

Videre formidler Resett at en person skal ha endt opp med brukket ben og et øre «skåret i strimler». Den andre fikk «tre brukne ribben, fem tenner sparket ut og resten løse, brukket nese og slagskader i hodet».

Hos Document har Øyvind Thuestad kritisert politiet for taushet og for ikke å ha vært tilgjengelige for å kommentere saken til noen før i går, 6. januar. Ifølge nyhetsovervåkningstjenesten Storyboard er saken til Document den niende mest delte saken i sosiale medier i 2020. Også bystyrerepesentant for Oslo Arbeiderparti, Farukh Qureshi, skriver på Twitter:

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Minervas digitale årsabonnement,
første to uker kr 1,-

Bestill her

Minervas digitale månedsabonnement,
første to uker kr 1,-

Bestill her

Digitalt årsabonnement og kvartalstidsskrift til 1050 kr i året

Bestill her