Presidentdatteren Ivanka Trump har fulgt faren tett i valgkampen. Foto: VOA.

Førstedatteren Ivanka

Ivanka Trump vokste opp med veggfliser håndmalt av Walt Disney, gikk på samme handelshøyskole som Elon Musk og har samlet inn penger til demokratene.

Publisert Sist oppdatert

«Rollen til en førstedame er hva hun måtte ville at den skal være», svarte Laura Bush i sin tid. Mon det. Melania Trump debuterte i rollen som førstedame med et smertefullt mageplask da hun holdt tale på Republikanernes landsmøte i sommer, en tale som viste seg å være et plagiat av Michelle Obamas tale fra åtte år tidligere.

Men så er det heller ikke Melania Trump som blir fungerende førstedame i USA nå som ektemannen har flyttet inn i Det hvite hus. Melania blir værende i New York, angivelig fordi hun ønsker at den ti år gamle sønnen Barron skal slippe å bytte skole.

Heldigvis er det trolig en annen dame som står parat til å utføre førstedamens oppgaver: Ivanka Trump. Offisielt eller ikke – Ivanka selv nekter for at hun skal ta over stemorens rolle – vil hun nødvendigvis bli en synligere førstedatter enn selve førstedamen. Hvordan vil det prege presidentskapet?

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Minervas digitale årsabonnement til kr 799,-

Bestill her

Minervas digitale månedsabonnement til kr 99,- pr mnd,
første to uker kr 1,-

Bestill her

Minervas digitale årsabonnement + tidsskrift til kr 1249,-

Bestill her

Powered by Labrador CMS