– Kanskje gir Trumps mangel på ideologi en grunn til optimisme, sier D’Antonio

– Det er litt «Donald Trump» i oss alle

– Hvis Trump har en kjerne, så er det ønsket om å bli likt, sier Trump-biograf Michael D’Antonio.

Publisert

Vi møter Pulitzer-vinner og Trump-biograf Michael D’Antonio på Litteraturhuset i Fredrikstad. Han er kommentator hos CNN, journalist og forfatter av et utall bøker. Den siste boken hans handler om Donald Trump, Never Enough: Donald Trump and the Pursuit of Success, og nå er den kommet ut på norsk under tittelen Sannheten om Trump.

I 2014, da forleggeren hans bad ham skrive bok om Trump, kviet D’Antonio seg. Han hadde ikke lyst til å bruke to år på å skrive om en mann som var notorisk kjent for å true journalister med millionsøksmål for å stoppe artikler han ikke likte. Til slutt sa D’Antonio likevel ja. Denne uken har han vært i Norge for å snakke om Trumps første hundre dager som president.

Når presidenter inntar Det hvite hus, forandrer de gjerne posisjon i en rekke saker som de har drevet valgkamp på. Etter hundre dager i Det ovale kontor synes Trump å være et ekstremt eksempel: Kina er ikke lenger en valutamanipulator, USA slipper bomber i Syria, Obamacare er ikke blitt skrotet. Listen er lang. Nå er også Steve Bannon, som angivelig var den store ideologen bak det hele, ute av dansen. Hva tenker D’Antonio om det?

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Minervas digitale årsabonnement til kr 799,-

Bestill her

Minervas digitale månedsabonnement til kr 99,- pr mnd,
første to uker kr 1,-

Bestill her

Minervas digitale årsabonnement + tidsskrift til kr 1249,-

Bestill her

Powered by Labrador CMS