KOMMENTAR

Donald Trump taler til CPAC i 2017
Donald Trump taler til CPAC i 2017

Trump upopulær i Europa

En rekke målinger viser at Donald Trump ville tapt valget i alle vesteuropeiske land. Men det er vanlig for republikanere.

Publisert

Nettstedet europeelects.eu samler løpende meningsmålinger tatt opp i europeiske land om hvilken kandidat som foretrekkes i det amerikanske presidentvalget. Mesteparten av Vest-Europa er nå dekket, mens vi foreløpig ikke har målinger i Øst-Europa, der vi vet at Trump er mer populær i land som Polen.

I gjennomsnitt i de målte landene støtter 83 prosent av dem som har en favoritt Joe Biden, mens bare 17 prosent stiller seg bak Trump (uvektet). Det er en viss variasjon, fra bare 7 prosent i Danmark til 24 prosent i Frankrike og 26 i Italia.

Oppslutningen om Trump faller til en viss grad sammen med oppslutningen innvandringsfientlige partier. Både i Frankrike og Italia står disse sterkt, men også i Sverige, noe som er med på å forklare at 22 prosent av svenskene stiller seg bak Trump. Nederland, som har to slike partier (PVV og FvD) med til sammen i størrelsesorden 20 prosent oppslutning, gir 20 prosent til Trump. Tyskland er i den lave enden, med 13 prosent, omtrent som oppslutningen om AfD, og i Danmark har oppslutningen om Dansk Folkeparti nærmest brutt sammen i det siste.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Minervas digitale årsabonnement til kr 749,-
første to uker kr 1,-

Bestill her

Minervas digitale månedsabonnement til kr 99,- pr mnd,
første to uker kr 1,-

Bestill her

Minervas digitale årsabonnement + tidsskrift til kr 1199,-

Bestill her

Powered by Labrador CMS