NYHET

Forventer flere på grensen mellom USA og Mexico enn på 20 år

Joe Biden høster kritikk for å ha reversert Donald Trumps grensepolitikk mens tallene på flyktninger fra grensen til Mexico eksploderer.

Publisert

Migranter strømmer til grensen mellom USA og Mexico etter en periode med svært lave tall. Bare i februar anholdt amerikanske grensevakter nesten 100 000 migranter ved landets sørlige grense. I april 2020, like etter at landet stengte ned som følge av koronaviruset, var tallet på drøye 16 000, ifølge Pew Research Center.

President Joe Biden har begynt å reversere noe av forgjengeren Donald Trumps strenge grensepolitikk, og har høstet kritikk fra republikansk hold. «Denne krisen er skapt av politikken til den nye administrasjonen», sa minoritetsleder i Representantenes hus, Kevin McCarthy på mandag.

I en opptreden på Fox News forrige uke omtalte Texas-guvernør Greg Abbott situasjonen som et selvpåført sår fra Det hvite hus’ side. Abbott trakk særlig frem Bidens avskaffelse av Trumps såkalte «Remain in Mexico»-politikk som utslagsgivende for situasjonen. Politikken innebærer at de fleste asylsøkere som kommer til USA via Mexico må vente i Mexico mens saken deres behandles av det amerikanske immigrasjonssystemet.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Minervas digitale årsabonnement til kr 749,-
første to uker kr 1,-

Bestill her

Minervas digitale månedsabonnement til kr 99,- pr mnd,
første to uker kr 1,-

Bestill her

Minervas digitale årsabonnement + tidsskrift til kr 1199,-

Bestill her

Powered by Labrador CMS